Fina omslagspapper

Jag gillar färg och form och god design. Och jag har ju tur som jobbar i en butik som säljer färg och tapeter. Det kommer mycket spännande nyheter året runt och jag vill byta stil varje gång det kommer nya saker...

Något kul man kan göra med tapeter är faktiskt att använda dem som omslagspapper - det går både med EasyUp och med vanliga papperstapeter. Kolla med din lokala färgaffär om de kanske har någon udda rulle, öppnad rulle eller sådana som de har skyltat upp i butiken. De kan bli finfina presentpapper och omslagspapper till dina paket i jul!

Den här tapeten heter Simon och koller från kollektionen Felix från Sandbergs tapeter...


Bounty Bars

Igår gjorde jag sambons favoriter med kanel, ingefära och kardemumma... Men jag provade också ett nytt recept som blev min nya favorit... Dessutom finns alla råvaror som ekologiska alternativ. Nu hade jag inte ekologisk grädde och choklad hemma men det går ju att välja vilket som.
Alla som gillar bounty kan se hit!

Du behöver:



Koka grädde, florsocker, sirap och smör i 5-7 minuter. Det ska tjockna något. Blanda sen i kokos och häll upp i en form klädd med smörpapper. Låt stå kallt i kylen i ca 1 timme.




Dela sen kokoskakan i stänger med en vass kniv. Du kan doppa kniven i varmt vatten om du tycker det är segt att skära.
Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Jag valde Marabous Dark Milk som jag tycker är god men det kan man ta vilket som.  Doppa sen dina Bounty Bars i chokladen och låt stelna på papper i kylen.

Ät och njut!


Godis för alla tillfällen...

Nu när julen närmat sig så är det extra mysigt att bjuda på hemgjort julgodis. Men självklart kan du göra det här godiset när som helst under året...
Min sambo älskar just den här kombinationen så den kommer jag få göra många många gånger...

Du behöver:



Koka upp grädde och strösocker. Bryt sen ned chokladen och låt den smälta ner i den varma grädden. Riv 3-4 cm ingefära och pressa ner saften i chokladsmeten, det trådiga slänger du. Blanda i 2 tsk kanel och 2 tsk kardemumma och låt det hela svalna i kylen. När smeten är tillräckligt kall för att kunna forma den - gör små kulor och rulla hastigt i kakao och lägg sen i en pappersform. Det går också att låta tryffeln svalna lite och sen spritsa den rakt ner i formar av papper eller metall. 
Förvara i kylen, de vill gärna smälta... 

Dessa tryfflar är perfekt till en god kopp kaffe eller som avslutning på en god måltid... 



  

Juligt insynsskydd

På jobbet har vi en slags plastfilm som fäster på glas utan klister - vi kallar den Prismafilm. Så här års har vi lite insyn från köket och vad passar då bättre än att pyssla lite? Jag och sambon satt två kvällar och ritade, klippte och placerade ut över 50 snöflingor på rutorna i köket... :-D Pilligt värre men det blev väldigt fint!


Än är jag ingen hemmafru från 30-talet...

men jag är på god väg med den här bloggen...

54

As a 1930s wife, I am
Average

Take the test!


Påslakanet från Tradera

Fick högsta budet på ett fint rosamönstrat påslakan på Tradera och omvandlade det till några fina väskor och en kudde till sovrummet...

Den figurerar också som Bokstav i det här tidigare inlägget...





från T-shirt... till väska!

Jag gillar att shoppa kläder - gärna billiga kläder... Tyvärr håller inte alltid dessa måttet och sambons garderob blir alltjämnt överfull med oformliga t-shirtar och slappa strumpor...

En av T-shirtarna var allt för snygg för att kastas - så jag tog fram saxen...




Istället fick den byta skepnad till en applikation på en vanlig påsväska, fodrad med vitt bomullstyg och svarta handtag - för att inte bli så smutsig. Den hade vi med oss till stranden varje dag på semestern sen... :-D
Visst blev den fin???

Bokhyllor

Redan för många år sedan tyckte jag om den här hyllan från IKEA med Konsoll BJÄRNUM och hyllplan JÄRPEN. Tanken är att man ska kapa hyllplanets bredd och dölja det i konsollen. Vi har gjort tvärtom. Hyllan har en tendens att bli lite svajig på mitten men jag gillade inte de korta hyllplanen men de längre var för breda. Därför sågade pappa helt enkelt av dem baktill så de passar  i de smalare konsollerna. Förrut hade jag dem som "öppna hyllor" i köket. Nu fick de nytt liv i en smutt i vardagsrummet under snedtaket.



För länge sedan tröttande jag också på att alla böcker jag ägde hade så olika storlek så numera köper jag nästan bara pocketböcker. De har oftast samma storlek och är lättare att placera. Att sortera dem i färg såhär skapar också en känsla av ordning och ger en personligare stil!

Julklapp till brorsdottern

Har på andra bloggar runt om sett fina bokstäver i tyg och tänkte att jag skulle prova jag med...
Jag fick en symaskin av min mamma i fördelsedagspresent och har väl sytt några olika saker tidigare. Mest väskor, gardiner och kuddfodral...

Detta blev ett eldprov för det krävdes både logiskt tänkande och tålamod - inte mina starkare sidor :-D

men jag är ändå supernöjd med resultatet...



Det är både nya och vintagetyger. Visade dessa för mamma i helgen och hon sa att Alva, som bara är 2 år, redan börjat intressera sig för bokstäver så detta kommer förhoppningsvis bli en perfekt julklapp!

Snygga till stolen

När farmor flyttade till ålderdomshem tog jag en stol från hennes lägenhet. Den hade en sliten fläckig sits men var trevlig i formen och kändes stabil och stadig ändå.
Några varv med färg i källaren och ett nytt tyg på sitsen gjorde stor skillnad... 



Jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Färgkombinationen är också helt rätt och vår nya "kontorsstol" ska snart få sällskap med bordet som ska få färg och tapet på sig...


Hundleksaker

Hundar gillar ben. Somliga hundar gillar mjukdjur... Visst borde hundar gilla mjukisar i form av hundben???

Dessa är sydda i vanligt bomullstyg och jag fyllde med innehållet i IKEA's billigaste kudde GOSA SLÅN som kostar 12:-


Snabb limpa

Ett väldigt enkelt och väldigt gott bröd såg första gången dagens ljus när sambon bakade häromveckan...

Sväng ihop det på 5 minuter och grädda i ca 1 timme...

Du behöver:


Sätt ugnen på 175 grader och häll alla torra ingridienser i en skål och blanda väl. Tillsätt yoghurt och honung/sirap och blanda försiktigt. Häll ner i en smord form och grädda i ca 1 timme. Lägg på folie ifall brödet blir för mörkt. Låt svalna inlindad i bakduk. Njut med smör och en god ost!


RSS 2.0