Godis för alla tillfällen...

Nu när julen närmat sig så är det extra mysigt att bjuda på hemgjort julgodis. Men självklart kan du göra det här godiset när som helst under året...
Min sambo älskar just den här kombinationen så den kommer jag få göra många många gånger...

Du behöver:



Koka upp grädde och strösocker. Bryt sen ned chokladen och låt den smälta ner i den varma grädden. Riv 3-4 cm ingefära och pressa ner saften i chokladsmeten, det trådiga slänger du. Blanda i 2 tsk kanel och 2 tsk kardemumma och låt det hela svalna i kylen. När smeten är tillräckligt kall för att kunna forma den - gör små kulor och rulla hastigt i kakao och lägg sen i en pappersform. Det går också att låta tryffeln svalna lite och sen spritsa den rakt ner i formar av papper eller metall. 
Förvara i kylen, de vill gärna smälta... 

Dessa tryfflar är perfekt till en god kopp kaffe eller som avslutning på en god måltid... 



  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0