Säg hej till vårt nya "husdjur"!

I helgen gjorde vi en utflykt till Halmstad - maken skulle springa ett lopp där och jag hade spanat in några secondhandbutiker...

Det blev bara ett besök men det var en ganska stor butik och det var rätt okej utbud men på vissa plan var det rena rama fantasipriser och på andra plan helt okej fyndpriser...Till exempel hittade jag den här lilla godingen bland leksakerna för 20:-
Den är ju designad av Stig Lindberg för Handelsbanken och på deras hemsida kan man hitta följande information om Stig Lindberg och skottehunden Simon!


Stig Lindberg

Stig Lindberg (1916-1982) var en av Sveriges största formgivare. Som konstnärlig ledare för Gustavsbergs porslinsfabrik skapade han porslin för det svenska folkhemmet. Spisa Ribb, Terma och Berså var och är fortfarande några av hans populära motiv. Stig illustrerade även barnböcker, bland annat Nyfiken i en strut och Krakel Spektakel.

Skottehunden Simon
Skottar är kända för sin sparsamhet. Det finns även en hundras som kallas skottar. En gång ägde Stig Lindberg en sådan hund som hette Simon. Den gav konstnären uppslaget att använda skottehunden som modell till Handelsbankens nya sparsymbol. Förutom sparbössor i röd och blå plast, tillverkades också bruna keramikskottar i olika storlekar. Silver och guldfärgade varianter av sparbössan har förekommit, liksom svarta.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0