Snöiga granar!

För någon vecka sen var jag på torget och bara kollade runt lite och i ett skyltfönster hittade jag en tjusig gran av papperslappar...
Jag som alltid har kamera med mig tog en bild för att senare omvandla detta till något eget...



Med tejp, sax och massa bitar tapet i olika vita toner skapade jag tre stycken snöklädda granar med stjärnor i topp! De blir perfekt som julpynt inne på tapetavdelningen! 



Visst blev de fina?!


Först gjorde jag en strut av en mörkbrun tapet. Klipp till basen så den står stadigt. Sen har jag klippt remsor av tapet och remsorna i smala bitar som jag flärpat upp runt en penna så den böjer upp sig lite i ena änden. Tejpa lager på lager med början i basen och avslut i toppen.
Snyggast blir det om man blandar olika vita nyanser tycker jag! Jag har använt några helt vita tapeter; Boråstapeters Garden och Eco White och Eco Sand och Eco Wood. En gran går i svagt rosa och lila toner med inblandning av de vita. En gran går i grönare toner - alla de enfärgade kommer från Eco Sand. 
Sen en guldstjärna som också är hoptejpad med en öppning i botten som träs över grantoppen...

Jag gillar dem skarpt! 


Redo för advent!

Nu var det länge sen jag skrev och som kompensation ska jag göra ett långt inlägg...
Det är vinter ute och riktigt bitande kallt! Vinterns fond gör att man är sugen på att gå på Jul på Liseberg med snö för en gångs skull och det har vart riktigt mysigt att pynta och sätta fram stjärnor och ljusstakar idag.

Vi har hunnit med att fira våra vänners lilla ettåring idag med tårta och presenter och fiskdamm för de små!

Mamman hade visst tjuvkikat här i bloggen och hållit tummar för att det var till deras ettåring som jag sytt klossar...
Rätt men ändå fel :-D Jag sydde en omgång nya för de första gick åt! Hon fick också med en napp-/leksakshållare som jag sydde som en prototyp...





Hela dagen idag har det städats och fejjats och plockats, maken satte upp våra rimfrostiga snöstjärnor på fönstret i köket och vi har hängt upp stjärnor och kulor och ställt fram ljus och små tomtar. Vi är inte jättemycket för julpynt men lite grann får man ju ha.




Imorgon ska det bakas lussekatter och pepparkakor med släkt och vänner; och som traditionen bjuder måste det ju finnas lite andra godsaker på bordet...
I år har det blivit kanelskorpor efter mormors recept, bounty bars, kanel/ingefära/kardemummatryffel och en pepparkakscheesecake och sist men inte minst Lemoner...
Receptet kommer här:

(( Lemoner ))

500 g mandelmassa
1 citron, gärna ekologisk

Riv mandemassan på fina rivjärnet med matberedaren (eller för hand på rivjärn) och blanda sen med saften från hela citronen och det finrivna skalet.

Forma sedan små krokar av nån matsked smet åt gången. Att fukta händerna i kallt vatten för det lättare att hantera smeten som är ganska kladdig. Lägg på bakplåtspapper med rätt mycket avstånd, de flyter ut en del ugnen.
Grädda sen i 225 grader varm ugn 10-12 minuter tills de är gyllene.
När de svalnat något pillar man loss den och vänder hela kakan i florsocker.




De kanske inte är så juliga men de smakar friskt och har något italiensk över sig - och vi - vi gillar Italien!
PS, de funkar jättefint att frysa...

Ha en fin advent alla! <3 


TACK TACK TACK!

Efter en riktigt lång dag och kallt och mörkt ute kom jag hem och hade fått andra delen av mitt hemlispaket!
Första delen kom häromdagen med några små söta nystan och lite lakritsgodis (som ju redan är slut!)
Det var en superbra överaskning - det var nämligen 2 st rundstickor av märken Knit Pro samt en virknål i strl nr 4! Jag är jättetacksam!



Det blir utmärkt att testa mitt nya sjalmönster som jag fick av Sanna i veckan då jag fick mitt Mixa & matchapaket! Två önskepresenter på samma vecka - inte illa! Jag måste varit snäll???

Sanna skickade också god choklad, lite chaithé och turkost garn i två olika varianter - samt lite roliga pärlor som jag ska pyssla med snart tänker jag!



Min helg fick just lite guldglans - tack vare er - mina hjärtevärmare! Tack så väldigt mycket!

Roliga mönster och ljuvliga färger

Jag har alltid gillar Amy Butlers underbara tyger och kreationer! Hon blandar färger på ett så roligt sätt och man blir så glad av hennes inspirerande hemsida! 


Bilden är lånad från Amys hemsida

Jag sydde för en tid sen en väska som jag gjorde ett mönster till själv - men inspirationen kom helt klart från Amys väskor som är fantastiska!

Nu kommer Midbec med en helt ny tapetkollektion som är skapad av just Amy Butler! Det är verkligen jättekul att hennes smarriga mönster och skojjiga färgkombinationer äntligen får bli tapeter!


Bilden är lånad från Midbecs sida

Den här ska vi sätta upp i butiken som en inspirationsmiljö... Jag tror det kan bli ett blickfång!



Roliga klossar

Nästa söndag ska vi på ettårskalas hos vänner och jag tänkte kanske att jag skulle sy något roligt...
Det bidde några färgglada klossar med olika innehåll...

Jag har ju mängder med skojiga tyger, både nya och gamla och ärvda och fyndade - jag klippte ut fyrkanter som var ca 13 x 13 cm. Jag använde ett kartongark att rita efter så alla blir lika stora...



Jag valde att matcha dem i färg så det här är lapparna som ska bli den gula klosssen. För att göra klossarna lite mer intressanta för en ettåring tänkte jag att det borde låta eller något om dem. Så jag tog en liten plastburk som innehåller handskarna till min hårfärg och stoppade den halvfull med torkade kikärtor. Tejpa noga eller limma igen den. Det vore förödande om lill*n får hål på klossen och får ut den lilla burken. Då kan det gå illa.

Klossarna är sen stoppade med samma material som mina bokstäver, dvs IKEAS billigaste innerkudde! Den är perfekt att slakta och stoppa dina egna grejer med. Att köpa sån där stoppningsvadd på en sybehörsaffär kostar betydligt mer tror jag.

Nästa kloss fyllde jag med en prasslig fryspåse och i påsen stoppade jag fyllningsvadden. Den låter frasigt när man tar på den. Till en tredje kloss tog jag en strumpa och fyllde med risgryn och sydde igen noga noga. Sen la jag den ibland vadden i klossen för att ge den en annan tyngd. Jag tror det blir ganska spännande saker att leka med!


Jag sydde igen hålen för hand. det blev nog finast men det går säkert jättefint att sy igen på maskin också!

Nu ska jag strax iväg på symöte!

Utmaningen!

Jenni har utmanat mig och jag får ta mig en liten stund att fundera över mina fyra saker...

Här kommer svaren!

4 tv-program som kollar på för det mesta - "Halv 8 hos mig", "The Good wife", "Morden i Midsummer" och "Antikrundan"

4 saker jag gjort idag - korrigerat ett tråkigt dokument, packat upp lite tapeter, druckit kaffe och bestämt mig för att virka på symötet ikväll.

4 saker jag längtar efter - 1:a advent, fint ljus att fota i, fina secondhandfynd, barn

4 saker på önskelistan - en systemkamera, snygga vinterkängor, gröna fingrar, att ha mer tid att pyssla!

4 things I hate - sega långsamma jobbdagar, bekymmer, att vänta och vänta och vänta, ihållande regn

4 personer som jag i min tur utmanar - Elin, Snitsatstickat, Sara och Jeanette.




Den där tiden på året igen...

Ja, nu planeras och spånas inför jul och födelsedagar minsann. Då blir den här bloggen lite hemlig eftersom släkt och vänner läser här med jämna mellanrum.
I går påbörjade jag målning av en pryl jag skaffat och jag hoppas den blir fin. Jag har påbörjat ett annat målningsprojekt för att piffa till en gammal lampa och nu ikväll har jag plockat fram alla mina begagnade påslakan med sköna mönster och färgkombinationer. Jag har också letat fram en del av tygerna jag fick av mamma för snart 2 år sen. Tids nog kanske jag kan avslöja vad jag ska sy...

Eftersom maken haft besök av en kompis och kollat på fotboll så har jag huserat nere i köket med alla mina tyger och klippt och klippt...



Jag kan komma med ett käckt litet husmorstips också...
om ni använder fleece ibland så vet ni att det är ganska dyrt att köpa i tygaffärer. Jag brukar passa på när det reas bort Fleecefiltar på olika ställen; IKEA, Rusta, Coop mfl. Igår köpte jag en Fleecefilt på 130cmx170cm på Rusta för 40:- istället för att ge från 60:- och uppåt...

Det var allt från mig just nu, nu ska armen vilas!

PS! Har skickat iväg mitt MIXA&MATCHA-paket idag och även Paket nr 2 i Hemlisbytet... lite sent ute för MIXA&MATCHA men mitt paket har inte heller kommit fram än... :-D

Fint fredagsnöje...

Jag letade efter ett par snygga vinterkängor igår men jag fann inga. De ska helst vara i skinn, trots att det inte är så miljövänligt, så är det slitstarkt och syggt och hållbart i många år. Att köpa vinterskor eller vinterstövlar är oftast något som man helst vill slippa göra varje år. Men köoer man något billigt så får man oftast ge sig ut och leta året efter igen...

Fodrade boots hittade jag förra året och igår som var fredag ägnade jag en del av kvällen åt att putsa dem. Jag tror nog att det var ganska länge sen gemene man ägde don för att ta hand om sina skor...

Jag hittade ett par av makens skor också i garderoben som behövde sig en omgång...

det blev lite skillnad!



FÖRE



EFTER

Lite skadad...

Har varit hos en doktor med min högerarm och igår var jag hos en rehabterapeut...
Sticka är tydligen inte så bra om man är stel och har inflamerade muskler...
Och jo, det har jag märkt - men sticka är så kulså jag gjort det ändå...

Men nu får jag nog hejda mig lite...

Inte vila, för det var inte bra, men pyssla och handarbeta med hela armen, hela handen... :-D
Så jag får hitta på något annat ett tag...

Har iofs massa fina idéer som ska omsättas så det ska nog inte gå någon nöd på mig...

Idag snöar det och jag har hittat ett litet fotoprogram på min iPhone som gör att allt ser ut att vara i miniatyr...
Tog en bild på husen nedanför vårt när jag slängde in en tvätt...

Visst ser det gulligt ut? Snön har inte lagt sig men den yr fortfarande omkring...


Ful-furu no more...

Helgens loppisbesök resulterade i lite småprylar för några kronor... Bland annat hittade jag en liten syhjälpreda för trådrullar och nålar...
Men den var ganska ful i obehandlad furu och ett sunkigt iofs prickigt tyg.
Den fick 2 lager ny blank klarröd lackfärg efter att jag gjort ren den och tagit bort det gamla tyget...
Efter att den fått torka ordentligt ska den pryda sin plats i vår hylla i kontors/pysselhörnan!



Ganska bra förvandlingsnummer tycker jag! Saxen fick inte plats i hålet som är avsett för den men däremot fick sprättaren plats och den är ju bra att ha nära till hands!

Hyllning till mamma!

När jag var barn hade vi mycket hemstickade och hemsydda plagg för min mamma var en jävel på att handarbeta! När vi vid tillfälle tittade på gamla kort satt hon brevid och peka:
-Den har jag stickat, och den har jag sytt av ett par gamla jeans, den har jag också stickat, den där västen sydde jag till pappa och sen fick jag sy likadana till hela gården...
Som tonåring var det kanske inte lika roligt... men jag har alltså en del att brås på. :-D

En av mina "åkommor" som jag ständigt brotas med och förundras över är att jag gärna matchar. Typ det mesta, för att inte säga allt... :-D
Nu är sovrummet rosa, grönt och vitt och då måste ju sängkläderna vara det också... eller?
På vår ovanvåning är det mesta svart, rött eller orange... Fast jag har en grön lampa i ett hörne. Utan glödlampa i...
Den är orörd från 40/50/60 nångång och antingen ska jag sälja den... Eller så får jag spraya den orange!



Vad jag vill minnas har min mamma alltid varit ganska bra på att matcha också... Sydde hon nya gardiner så bytte hon ofta tyget på stolarna i köket eller sydde nya kuddar att lägga i soffan! 

Nu har vi ju målat turkost i lilla hallen och matchar med vitt. Köket kommer precis innanför och i veckan har jag med en handvändning bytt ut tyget från brunt mot ett turkos/vit-randigt... fast tyvärr blev bilden inget vidare... Vi har ju fått vintertid nu och det gör verkligen inga underverk för bilderna...

Hur som helst så har jag nog mamma att tacka för min lust att pyssla, fixa, ändra och komma på nytt, sy och sticka! Kanske har hon bjudit mig på lusten att matcha också?!




Sänglamporna

Jag tittade igenom mina bildmappar på datorn och hittade faktiskt en bild som jag inte tror jag har bloggat om alls.
Jag gillar 50-talsstilen och satsar gärna på begagnade prylar och möbler, dels för att jag gillar stilen och dels för att hålla priset nere...
Till sovrummet har vi fyndat nästan allt via nätet, på loppisar eller fixat på annat sätt... Lamporna budade jag hem på tradera... Och färgerna i sovrummet går ju i vitt, grönt och rosa. Men när jag fick hem lamporna så var det ju helt fel rosa...



Då köpte jag helt sonika sprayfärg på jobbet och sprayade hela lampan, den böjliga armen och alltihopa! Och det blev perfekt! När vi tapetserade om för något år sen så skruvade vi upp lamporna mitt på väggen och det blev så himla bra!

Nu kommer jag inte ihåg vad de kostade men inte var det dyra inte...

RSS 2.0