Mamma på distans...

Det har vart ganska tyst här ett tag och i förra veckan hade jag ambitionerna att komma igång ordentligt med bloggandet igen. Men jag har fått nya 'förhinder'. En son!

Det låter ju som att jag borde vetat om detta - men se vi håller på att adoptera och då vet man ju sällan vilken dag man blir mamma - i vissa fall inte ens vilket år man blir mamma.

Nu har det hänt iaf och vår son väntar på oss i ett land långt borta. Förhoppningvis får vi åka till honom i början på november och sen väntar en process och en väntan i landet innan vi kan komma hem och leva familjeliv.

Hur som helst är det här ett trevligt skäl till att göra lite avbrott här...Jag har självklart börjat sy lite saker till honom och kanske hinner jag presentera något här - annars får det faktiskt vänta! Jag hoppas ni har överseende och hänger kvar här!


Nya miljöer

När vi "byter säsong" i butiken från utomhusfärg till inomhusfärg brukar vi också passa på att städa lite i butiken och kanske göra om någon skyltning... Den här gången ville jag ha något som går i lite murrigare färger men som ändå är glatt.
Intrade har kommit med ett par nua kollektionen som hade både murrigt och färgglatt!
Den bruna tapeten med blommor kommer från Kollektionen Tropica som har en mängd variationer på läckra blommor! Den häftiga oljedunken hittade jag på väg till jobbet intill en stor soppåse med diverse skräp. Jag misstänkte att den där oljekannan också var skräp så jag tog med den - jag tyckte den var charmig - med lite rost och sin svala guldiga färg...
Den härliga uppiggande turkosa färgen är målarfärg ur vår senaste färkarta Gott & Blandat - där vi har ett samarbete med Leaf som gär Gott & Blandat godispåsarna! 

På motsatta sidan sitter en grön och turkosskimrande randig tapet - den har jag satt upp på tvären. Det gör att du kan bredda ett rum eller skapa lite andra kontraster än att ha r'nderna vertikalt. Jag gillade den skarp och tyckte den gjorde sig fint i den här miljön!

Varsågod - lite ny höstinspiration!Mera fynd!

Jag försöker ju röra mig i vår lokala secondhandbutik åtminstone en gång i veckan - och visst hittar jag saker. För det mesta nån liten pryl eller nåt plagg. För nästan inga pengar alls får man trevliga saker eller käcka nyttoprylar för under halva priset.

Jag samlar ju på halsband i plast och måste nästan köpa dem jag ser - de kostar ju oftast inte många kronor och jag vill ha ett i varje färg... :-D

Så häromveckan hittade jag det här röda och det fick såklart följa med hem. Och nu visar med det med den här bärplockaren. Det finns nya moderna bärplockare i plast i alla större mataffärer. Men jag ville ha ett gediget i metall - detta gröna är lite rostigt här och där men känns mer genuint och för 15:- fick det följa med mig hem...
Nästa år hoppas jag på mycket blåbär och kanske lite lingon med...


Heja 80-talet!

Jag har faktiskt letat ganska läge efter ett par naturbruna skinnboots eller stövlar med rätt patina och rätt ålder. Jag vill ha ett par rejäla dojjer som kan klara ytterligare en kall och snörik vinter.
Och så idag hade jag turen att ramla på ett par. Jag misstänker att de faktiskt är från 80-talet. Jag tycker mig känna igen stuket på dem. De är breda och lite fyrkantiga framtill. För att fötterna ska få bra plats.
De är välsydda och har en rejäl rågummisula. Precis som det ska vara.Och trots att jag har både ett par mc-boots och ett par nya fodrade vinterkängor som ska klara denna vinter så köpte jag dem. Eftersom de såg ut att ha släppt lite lite baktill på ena foten fick jag halva priset på dem. Så för 132:- blev de mina och jag tror att de kan ge mig ägare en chans till :-D

Nu har jag lagt lite lim emellan och smörjt in dem med skofett. Med en ny sula i så ska de kunna funka åtminstone den här vintern! Jag älskar dem redan!

Paris

Hej bloggen!
Jag har inet glömt att du finns, jag har bara haft lite annat för mig! Till exempel har jag varit i Paris med min man.
Vi åkte på en fredag och landade nån gång mitt på dagen - vi bodde i 12:e arrondisemanget och vi hamnade i ett jättemysigt område - Bercy Village - där det fanns mängder med trevliga små butiker och mysiga restauranger och caféer. Bercy Village är inhyst i ett gammalt lager för vin som numera är ett spännande område med ett sprudlande dag- och nattliv!

Vi hängde i Marais och försökte hitta något snyggt i alla de secondhand butiker som fanns där - men tyvärr håller dessa butiker inte alls samma standard som i Sverige och allt låg mer eller mindre i högar och luktade skunk. Då orkar inte jag leta igenom allt för att göra ett fynd.

Vi såg Notre Dame, Eiffeltornet, Sacre Coeur och Montmartre, Triumfbågen och gick en sväng på Champs Elysée och åkte en tur på floden. På söndagen åkte vi ända ut till slottet Versaille. Det var mäktigt att tassa omkring i sen enorma slottsparken och lyssna på fransk musik från den tiden då Marie Antoinette spatserade omkring blad buskage och fontäner...Vi åt crêpes, baguetter, croisanter och drack rosé såklart! På det hela taget ett supermysigt sätt att avsluta den här sommaren för nu är det höst - vare sig man vill eller inte...

Det verkar som att vi kommer kunna ha symöten igen - kanske inte på bestämda dagar men då och då när andan faller på! Det känns bra. Jag har faktiskt inte stickat på evigheter - men tog med en stickning till Eva där vi samlades för symötet i veckan och det var så kul igen. Men jag är lite orolig för min arm som inte riktigt vill vara med...


RSS 2.0