Måla trädgårdsmöbler...

Jag har haft en del för mig på kvällarna den här veckan och på morgonen är det dagg överallt - därför har jag inte hunnit längre på trädgårdsmöblerna.
Grannen har målat en strykning med Tinova V Fönsterfärg i kulören s3502-G på den närmaste stolen och bord och den andra stolen är grundade med vit Tinova V Trägrund. Den långa soffan är fortfarande i originalskick... Tvättad, men den har inte fått något kärlek alls ännu!



Grundfärgen är viktig - den skapar vidhäftning mellan träet och toppfärgen och innehåller rötskydd och fungicider som ska motverka påväxt. Den grå kulören valde jag just för att det inte ska synas så mycket om det blir lite smutsigt och dant - med färgens glans gör dem lättare att hålla rena framöver. Det går nog att komma undan med slangen och en svamp till nästa vår!

I bakgrunden kan man se våra fina odlingslådor i knalligt turkost! Där har inte kommit ner nån jord och heller inga frön eller plantor - men det är ju inte mer än slutet på april!

Trevlig Valborg på er!


Dagens fynd!

Egentligen skulle jag träffat en gammal klasskompis och haft en liten försommarpicnic idag - men det ville sig inte - hennes dotter hade blivit sjuk så de fick bli hemma. Jag var redan i stan så jag tog mig en tur bland mina favorit-secondhandbutiker... Först ut Emmaus på Hisingen - där köpte jag lite böcker och en käck solhatt och sen drog jag vidare in mot stan och kollade inte Pop Boutiqe, Miss Ragtime och Ebbe & Haldis - tyvärr utan att hitta något bra. På vägen hem passerar jag en loppis längs med Mölndalsvägen i nån slags frikyrklig regi - där hittade jag ett sött litet minisyskrin i finaste färgern  - orange!


Den blir perfekt ihop med andra orange och svarta saker på våra bänkar lägst bak i vardagsrummet där jag har mitt pyssel!
Hattaskarna minns ni kanske från en annan sommar! De är lika fina än!

Magnolia

Vilken blomma, busken eller träd är din favorit? En av mina favoriter är Magnolian och som tur är har grannarna planterat just en sån i vår trädgård. Förra året kom det inga blommor på den men i år har den precis börjat blomma...
Den vi har är helt vit och doftar så himla gott!



Om några veckor kommer en annan favorit - liljekonvaljen. Jag minns att min mormor alltid hade liljekonvaljparfym i en liten flaska med roll-on-top - i översta bytålådan på landet låg ett par sånna flaskor och jag gick dit och sniffade på dem ibland :-D

Jag är så facinerad av doftminnen - det är så himla coolt hur en doft kan slunga en tillbaka i tiden och om man blundar rullas en minnescen upp i huvudet...

Vad har du för doftminnen från din barndom?

Trädgårdsmöblerna

När vår granne flyttade hit för ett par år sen hade hon inte bara med sig en väldig massa växter - hon hade också med sig ett par grupper med trädgårdsmöbler. Den ena är av svart konstrotting och den behöver i princip ingen skötsel. Men det kom också en trämöbel med en ful sliten blågrå lasur av något slag. Den är inte omskött sen den kom hit och förra året tjänade möbeln mest som balansbräda åt oss som målade på fasaden :-D
Nu när jag var i tagen att måla och fixa med pallkragarna så tänkt jag att den lika gärna kunde få lite kärlek den också...



Alla möbeldelarna är nu tvättade och skrubbade. Det behövs nästan inte skrapas alls för lasuren satt såpass löst så den försvinner nästan bara jag skurat på den. Lite impregnerande grundolja på de delar som är mest utsatta kan aldrig skada. Ett lager grundfärg för god inträngning och vidhäftning - sen ska det på en täckande färg. Jag funderar på en snygg grå kulör som blir både praktiskt och elegant! Fönsterfärg är en lättstruken blank färg som passar bra till just trädgårdsmöbler - och den finns såklart  en miljövänlig vattenbaserad variant.
I dag ska jag välja en kulör som bli snygg!




Cykelturen

Idag efter allt slit i trådgården tog vi en cykeltur in till stan. På vägen passerar vi Guldheden och i backen ner mot Sahlgrenska passerar man en skogssluttning med säkerligen en miljon vitsippor. Så vackert så man dånar! Trots att jag hade bra fart var jag bara tvungen att stanna till och ta en bild.


Det är bara vår ännu men värmen är mer lik sommaren och snart snart kommer allt vara grönt och fint överallt!
Passa på att njuta av den här ljuvliga årstiden!

Pallkragar

Mina grannar är glada hobbyodlare och trädgårdsfantaster - de sköter och piffar gladeligen hela dagarna i vår trädgård. Det är helt perfekt eftersom jag inte har så gröna fingrar... jag glömmer att växterna behöver näring - ska de inte klara sig med bara jord och vatten?

Eftesom vi ibland får varor med pallkragar kring till jobbet så har vi tagit tillvara på dem och använder dem som odlingslådor i vår trädgård. De blir snabbt lite grisiga eftersom det stänker upp jord och smuts från gräsmattan intill när det regnar.

Häromdagen hämtade vi ett par nya pallgragar och dem tänkte jag måla - det är ju inte så noga som med fasaden men däremot kan man slösa med skojiga färger.
Jag älskar turkost (om någon missat det!) och därför blev det en härligt knallig mörk turkos på de nya kragarna.



Som det står: först har jag grundat med en impregnerande grundolja på hela träsidorna. Den förhindrar fuktupptagning i träet och står emot påväxt och mögel till viss del. Sen har jag gått på direkt med Nordsjös Tinova VX+ som är en vattenspädbar Oljefärg som går fint att stryka på utan att man grundar virket först som man normalt måste göra för att få bra vidhäftning och bibehålla färgens skyddande egenskaper.

VX är en blank och bra färg som bygger ganska tjocka laget. Den torkar på ca 6 timmar och det här kommer bli en läcker kontrast i vår trädgård - det är jag helt övertygad om!

En provburk på 0,5 liter räcker till 2 strykningar till 2-3 pallkragar! Testa någon skojig kulör du också! Det blir fint till allt det gröna som kommer växa i!


Cykelrummet

Jag målade golvet i cykelrummet en andra strykning efter 3 timmars torktid och andra gången rullade jag ut färgen, det gick lite snabbare. Sen stängde jag dörren och lät det torka över natten.
Resultatet blev så himla bra. Jag är riktigt stolt. Inte bara att färgen blev snygg och jämt fördelad - hela rummet fick ett lyft. Vad som förut vart en trist rörigt rum med mängder med grus och löv på golvet känns snyggt och prydligt.



När golvet nu är snyggare och jämnare kommer det vara lättare att städa och hålla rent. Visst kommer det fortfarande att blåsa in löv och grus kommer in med skor och cyklar. Men det blev prydligt och en snyggare helhet! Jag är mer än nöjd. Arbetsinsatsen tog inte ens 3 timmar!


Påskfrukost

Idag var första gången för i år som vi har ätit frukost ute. Vi har ett litet bord och två små stolar som står nedanför vår förstubro och där har vi morgonsol om vi har tur att komma upp i tid.
Idag steg jag upp vid 8 och kokte några ägg och sen tog vi på oss långärmat och kortbyxor och satt ute och åt. Varmt thé var också gott till eftersom det faktiskt inte är någon värme så tidigt på morgonen än.



I bakgrunden kan man se att vi skurat fasaden nu och det går att pilla loss en hel del stora flagor och det är nästa veckas projekt. Att skrapa ner det som är löst är en förutsättning för att vi ska få ett bra underlag för nästa lager färg. Hur har du tillbringat påskafton? Efter frukost tog jag mig till jobbet och har haft en riktigt rolig dag på jobbet med lagom att göra - det är gott att kunna hjälpa varje kund på bästa sätt utan att känna sig för stressad!



Långfredagsfix

Idag långfredag har jag äntligen fått komma iväg till Plantagen och köpt lite nya blommor! Jord under naglarna och få piffa och fixa lite utanför vår dörr är verkligen vårbestyr. Men idag har det nästan vart sommarvärm! Så himla härligt!

Jag och grannen har fikat på "hörnet" och sen har jag vi med gemensamma krafter börjat fixa golvet i cykelrummet. Vi plockade ut alla prylarna och grannen städade av; ut med gamla löv, grus och smuts.
Sen har golvet fått torka och sen gick jag på med färg. Jag har köpt hem en vattenburen golvfärg från jobbet i en blågrå nyans och det kommer bli perfekt på golvet där.



Är golvet mycket flagigt bör man borsta bort alla flagor med en stålborste eller annan hård borste och få upp allt damm och smuts. Annars fäster inte färgen särskilt bra. Läs noga på burken innan du sätter igång - ibland ska färgen spädas lite med vatten för första stryket.

Snart har väl färgen torkat och det är dags för andra strykningen. Det var enkelt och gick snabbt att få ut färgen över golvet. Jag använda faktiskt bara pensel. I morgon kanske jag kan få hunnit med att visa hur fint det kommer bli!



Min brorsdotter har satt fast fjädrarna i mitt björkris och jag blev så sugen på rosa så mina uteblommor får gå i ros och vitt i år! Ha en riktigt skön helg alla!


Jag tävlar!

Idag hittade jag den här finfina tävlingen där man kan vinna ett helt kilo med garn! Stickskolan lottar ut ett paket sponsrat av en garnbutik på nätet...
Frågan var inte så svår så testa att vinna du med...


Gå-borts-present

Vi har en riktigt fattig månad eftersom vi var sjuka båda två i februari. Och i förra veckan var vi på 30-årskals och gav givetvis bort presenter...
Men det är fler kalas kvar innan lönen kommer så vad hittar man på? Jo - man kokar lite marmelad!

Den smaskiga marmeladen gör man såhär:

# JORDGUBBS- OCH RABARBERMARMELAD MED VANILJ #

* ca 500 g rabarber, ca 6 st ganska tunna stjälkar, ansade och skurna i bitar
* ca 500 g jordgubbar, ansade och skurna i halvor eller mindre bitar
* ½ vaniljstång
* 2 dl syltsocker
* 2 dl gelésocker

Dela rabarber och jordgubbar och blanda med sockret och låt marinera i nån timme i en kastraull. Sätt sedan kastrullen på plattan och sätt på relativt låg temperatur och låt sakta saften och sockret smälta ihop. Lägg i vaniljfröna du skrapat ur vaniljstången och låt själva höljet koka med. Rör försiktigt en gång. Låt sedan koka i 10-15 minuter - ta bort  vaniljstången innan du häller upp den varma marmeladen på rena och torra burkar.
Marmeladen sätter sig när den kallnar och får stå till sig lite...
Låt svalna och njut sen till något gott!




Jag valde att göra en sconesmix till med lite roliga gryn och fruktbitar i för att få det lite "snyggare" i burken"...

* SCONESMIX *

* 2,5 dl ekologiskt vetemjöl
* 2,5 dl blandade gryn; havregryn, rågflingor, korn och vetekross.
* 2 tsk bakpulver
* 1 krm salt
* Några hackade frukter och russin...

Perfekt till frukost en lat söndag kanske. Jag varvade mjöl och en grynblandning i lager i en glasburk med lock och sen toppade jag med salt och bakpulver samt lite hackad torkad frukt för en go müslikänsla.
Sätt på en lapp med receptet; din mottagare måste ju tillsätta matfett och vätska för att det ska bli scones!
(Till mitt recept måste mottagaren tillsätta 50 g smör och 2 dl fil eller mjölk)
Jag skrev hur man gör på en lapp och limmade den på baksidan av en tapetbit, sen laminerade jag tapeten och klippte rent. Ett hålslag fixar ett fint hål i ena hörnet och ett sött band runt blir picken över i...

Du kan göra egna kakmixer och lite allt möjligt, idén är lätt att variera i det oändliga.



Stoppa allt i en återvunnen påse och vips så har du en fin present att ta med dig :-D




Lyxfrulle

Precis just nu skiner solen lite trött - jag hoppas den orkar ta fart idag så jag orkar ta fart idag. Lite trött och lite loj och har inte riktigt lust till nåt.
Men jag unnade mig en riktigt lyxig frukost idag.



Marmeladen gjorde jag igår som en present och senare idag kommer receptet upp. Det var verkligen busenkelt att göra men såååå himla gott! Det är något magiskt med vanilj - ÄKTA vanilj menar jag då! Tillsätt det till vilka bär som helts och det blir magi!

Är du inte sugen på jordgubbar så kan du alltid ta blåbär! Äkta vaniljstång hittar jag ibland billigt på Ullared och de går utmärkt att ha i frysen. Det är verkligen så mycket godare med de där svarta små fröna än med vaniljsocker som är syntetiskt framställt!

Nu väntar jag på att en kompis ska plocka upp mig och vi ska ta en loppisrunda och ha en trevlig eftermiddag!

Nytt från Sandbergs

I Sverige har vi fantastiskt fina tapetmakare och duktiga designers. Ett av mina favoritföretag som gör både tyger och tapeter är Sandbergs. De är verkligen duktiga och deras nya barnkarta är inget undandtag. Jag har inga egna barn ännu men dessa tapeter vill jag sätta upp allihop ändå!

Kollektionen heter 'Engla & Elliot' och kommer i sommar men jag fick lov att ta några bilder ur den redan nu...

Cirkus verkar vara ett tema som är ganska stort i år. Jag har sett det på Lagerhaus, det kommer snart en cirkusutställning på Mölndals museum (som är helt gratis) och det återspeglas också en del i den här tapetkartan...

Fina mönster, fina fäger och ljuvliga tyger...



Min favorit var nog ändå den med alfabetet och symboler som ska passa ihop. Milda kulörer och roliga små bilder med gammaldags stuk skulle mycket väl kunna passa in i vårt sovrum. Jag får be maken spana på kollektionskartan sen när den kommer till butiken.


Årets kulör enligt Nordsjö

En kul grej inom färgbranschen är att det varje år kommer en "årets kulör"! I år heter den Citrus Yellow och den är en mild gulgrön fruktig och fin kulör. I förra veckan målade Sara, kollegan upp den i butiken på en vägg med en väggstickers från Casadeco som är i 3D.



Jag tycker det ser riktigt läckert ut med att lämna vissa av bladen i bakgrundskulören som är just 'Citrus Yellow' och sen bara måla vissa strån med den andra kulören - S0570-G70Y - En ilsket grön som matchar bra till!
Tack Sara för rådigt kommenterande!

Djuren...

Det började med en lite grå uggla på en loppis. Det går inte ens att sätta ett litet värmeljus i den. Den var bara så söt med sina stora ögon.
Därefter kom räven och den svarta hästen som maken köpte. De passar bra in i vårt vardagsrums färgkombo.
Den lilla svarta katten som rullar ihop sig till en boll hittade jag på en marknad i Thailand förra vintern och sen kom den orange hästen i julas.



Kanske minns nu kaninlampan. Tyvärr klarade inte den dyra lampan att stå i solen så nu ser han helt galen ut och skulle nog platsa i 'Alice i underlandet' - men jag tänker mig att den ska gå att spraymåla i orange på nytt för jag gillar den jättemycket.



Vi har ju fler djur också - ett par ugglor till har jag ju ganska nyligen presenterat om man letar lite bakåt och fler kommer det nog bli. Jag vet inte riktigt varför vi fastnat för djur... och bokstäver... och att matcha, matcha, matcha... :-D




Fixa tapetskarvar och bubblor!

Om man ska tapetsera om eller måla över en tapet så är det bra att se till så den gamla tapeten sitter bra först. i mitt eget fall så har jag slarvat en del med limmet i själva skarven. Det har inte synts men jag tänkte att nu innan jag ska dra på nytt lim och ny tapet så kan det ju bara bra att fixa det där först.



Det är ganska lätt ordnat med en "limspruta" - dvs en kanyl och en spruta som fylls med lim. Detta finns att köpa i en del färgaffärer om man inte kan få tag på en på annat sätt. Det går utmärkt att laga skador eller släpp på detta sätt. Det fungerar också jättebra att täta till bubblor på tapeten på detta sätt.

Lokalisera bubblan, skär ett litet kryss med en vass kniv eller ett rakblad. Vik undan flikarna och använd limsprutan på samma sätt som ovan. Vik sen tillbaka flikarna, torka av med fuktig trasa och låt limmet torka. Så har du eliminerat luftbubblan!




Minijeans

Jag såg på en blogg för länge sen ett par tuffa minijeans med mjuk mudd. Sånna ska jag sy nån gång tänkte jag...
Och för några veckor sen lagade jag jeans åt mig och maken igen och då hittade jag ett par fula trasiga jenas som en gång tillhört maken.
En minnesbild dök upp och jag bestämde mig för att sätta saxen i dem och göra ett försök. Jag är inte helt nöjd. jag kommer nog att ta loss den övre mudden och göra den något mindre för jag har en känsla av att den inte skulle sitta upp kring magen på en liten tunnis. Benmuddar och midjemudden ska vara långa för att byxorna ska hålla längre. Med en mjuk och lång mudd blir det en knickersbyxa till det lite äldre barnet också...



Nu vet jag vad som ska få hända med mina favoritLEEjeans framöver iaf...
Visst blev de ganska coola!?

Vardagsrummet

Jag jobbar ju med tapeter och jag får ju kika på det mesta nya som kommer ut på marknaden iom mitt jobb. Man ser mycket som man själv vill hänga upp såklart. Men som "tur" är har vi ganska lite väggar som vi kan tapetsera hos oss. Jag och maken har faktiskt diskuterat att byta ut tapeten i vardagsrummet sen något halvår tillbaka men jag har inte sett något som passar sådär 100. Förrän nu!

Maken och jag tycker ofta lika om saker och ting men här var han liiite svår att övertyga. Jag föll för den direkt och fick lirka lite för att få med honom på tåget - men jag lyckades - genom att lägga den uppslagna tapetkatalogen på köksbordet så det var det första han såg när han steg upp på morgonen. Lappen intill sa:
-Den kan nog bli ganska bra ändå!

:-D



Jag hade slarvat lite när jag tapetserade förra gången så jag fick börja med att fixa till några skarvar. Hur jag gjorde det kommer upp i ett separat inlägg framöver. Att tapetsera en fondvägg tar inte lång tid. Så länge man har ett bra underlag och rätt grejer hemma så går det på någon/några timmar beroende på hur stor väggen är. Här gick bara åt två rullar men sista biten under snedtaket är lite trixig...
A och O är en riktigt vass kniv att skära med och inte spara på limmet!



Jag blev jättenöjd. Tapeten heter 'Om natten' och är DUROs senaste kollektion Galleri. Jag är faktiskt lite svag för tapeter som har namn, det är nämligen betydligt vanligare att de bara har ett nummer.
Svart och rött och orange är ju våra färger i vardagsrummet - det är mycket modern men väldigt blandat då resten av rummet är möblerat med gamla teakmöbler och fåtöljerna i björk och grått ulltyg som ni kan se på bilderna med räcket...

Maken är också nöjd och vi är supermalliga båda två över hur snyggt det blev. Med räcket på plats känns det plötsligt "färdigt" och nu är det bara lite fix kvar för det har uppstått lite sprickor nu när det vart så kallt i vinter inbillar jag mig.

Så underbara saker

I senaste numret av Elle Interiör fanns ett reportage med Ineke Visser som skapar de mest ljuvliga inredningsdetaljer med garn. Hennes stickor är nästan lika grova som hennes armar och över en halv meter långa - specialtillverkade av hennes man tydligen...


Bilden är lånad från Internet

Och jag blir sugen på att prova att göra just som hon. Sitta med benen i kors på en mjuk soffa vid ett stor fönster och sticka med hela kroppen!

Tanken på ett mjukare hem finns där - men var finns garner som är så tjocka och kraftiga som Inekes?


Bilden är lånad från Internet



Kanske ska jag prova att sticka mig en lampskärm till köket hur som - vår gamla lampskärm har gått sönder lite på insidan - och den jag köpte sist passade inte så bra. Då kanske man bara kan sticka ett måttanpassat överdrag som döljer det som är trasigt?


Bilden är lånad från Internet

Det kliar i fingrarna för att sätta fart med något nytt. Men först ska det tapetseras!



En liten samling...

Ofta när jag läser bloggar snappar jag upp idéer och lagrar dem i huvudet eller sparar bilder i en inspirationsmapp på datorn. Så blixtrar det till ibland och man kommer på saker som man sett eller tänkt och vips så måste man göra något åt det. Som den där lådan med gamla nycklar som ingen vet vart de hör... Har inte alla minst ett par - till något gammalt källarförråd, en gammal dörr eller ett skåp som inte längre finns kvar?



Varför inte hänga de fina nycklarna på väggen som ett stilleben? Jag ska såklart leta fler på loppis och second hand - för det är något visst med nycklar. De kan ju rymma vägar till dolda skatter! Former och färger är slitna och mjuka. tänk så många händer som vritt på de där riktigt gamla nycklarna...

Våriga väggblommor

Våren - både förhatlig och förbryllande...
Ena sekunden dimmig värme eller strålande sol och andra sekunden ihärdigt ösregn och snålblåst, kyla och mörker...

För att känna sig helt trygg med att ha blommor omkring sig så kan man pigga upp sig med en vårig tapet...
Det har kommit många fina kollektioner nu med blommor och ljuvliga färger: Boråstapeter kom nyligen med kollektionen LACE, en tuff men romantisk kollektion med både blommor och spetsar. Jag gillar den!

Duro lanserar den snygga och roliga kollektionen Galleri med många lite nyskapande tapetmönster som flirtar med det klassiska i både färger och mönster. Själv blev jag helt begeistrad i en tapet som ska upp hemma i vardagsrummet. Rullarna ligger och väntar men jag hade visst inte alla andra grejor hemma :-(
De har ännu inte släppt några pressbilder så ni får snällt vänta tills vi får upp den på plats...



Jag kan dock visa er en bild från butiken - vår stora vägg i entrén fick lite nya 'kläder' nyligen och så här fint blev det. Kollegan har tapeterat med Midbec Boutique med röda blommor och min loppisfyndade tidskifthylla med glasbord fick en matchande röd kulör som kommer från ett samarbete med en viss godisfabrikant och kulören heter Malaco Red! Visst blev det fint?!


Trappräcket

Nu har vi spacklat, slipat, grundat och målat... Det är svårt att nå och få färgen på rätt ställe - på vissa ställen är det riktigt pilligt. Jag har använt Nordsjös Häftgrund V som grund och Blankett V 40 som färdigfärg då det inte behöver vara lika slitstarkt som en slityta (hyllplan, fönsterbräda eller dylikt)  - Blanketten är tjockare och fylligare och inte lika svår att måla med när det kommer till vattenbaserad färg.
Dessutom är det superviktigt med en bra pensel för vattenbaserad färg eftersom en vanlig pensel med svarta naturborst förmodligen skulle förstört hela räcket - den varken håller eller släpper färgen på ett idealiskt sätt. Så var noga med valet av dina verktyg när du målar med vattenbaserad - en bra pensel gör halva jobbet!



Men nu är det klart och vi har tagit bort maskeringstejpen och möblerat tillbaka det som stod där innan...
Det blev jättebra! Vi är supernöjda och undrar nog lite varför det dröjde så länge innan räcket kom på plats?






OS-mössan

Minns ni OS-mössan jag virkade? Den hamnade på rätt huvud till slut och min systers kille som fick den satte den på sig och hade den på resten av kvällen - det kändes som ett gott betyg...

Mössan skulle bli klar till deras Åre-resa så jag ska se om jag kan vaska fram nån bild på den i backen också - såhär såg den ut en mörk kväll i februari i syrrans kök iaf!



Dessvärre gav inte virkningen nån mersmak och jag tror inte att det är min grej riktigt - jag gillar bättre att sticka faktiskt. Det känns som jag behärskar det bättre - men så har jag ju övat betydligt längre på det!

Jag håller fortfarande på med min lilla filt men det kanske är dags att göra klart den snart... jag tänker det ungefär varje vecka... *suck*
Var är motivationen???

Presenter till några små...

En vän har en nyfådd son och jag har sen ett tag planerat en liten "välkomst-gåva" - men den ursprungliga idén blev det pannkaka av... och jag har värkt omkring med tanken några veckor och efter att ha hittat den här inspirerande finska sidan blev jag övertygad om att det var en t-shirt med en applikation jag skulle göra...



Storebror får en egen tischa med trycket 'stolt storebror' och lillens "namn" klippte jag till en snajdig applikation...
En "napphållare" fick gå med i lilla paketet. Om napp inte nyttjas så funkar den bra att hålla fast en favoritsak på vagnen eller så...



Hoppas att storlekarna passar någorlunda - vitt är ju inte så praktiskt men jag hade tänkt att använda textilfärger och då är ju vitt den bästa basen...

Det blir nog fler plagg med text på om det fungerar med tvätt och sånt - det här får jag ju prova själv och höra med mamman om det funkar...


Förvaring

I söndags blev jag väldigt sugen på att sy och till en planerad resa framöver inser jag att jag kan behöva en förvaring för mediciner och annat bra-att-ha...

Jag hittade ju en härlig liten stuv med ett vitt tyg med röda prickar som jag gärna ville använda och resten kom naturligt... Vit botten med ett rött kors är ju en solklar fingervisning om vad innehållet är...

Dragkedjan är återvunnen och har den karaktäristiska ringen som man dra i från mina barndomsminnen. Praktiskt när man ska öppna snabbt och komma åt innehållet...



Enklare sömnad får man leta efter - men den här är stärkt med lite vlieselin för att bli stadig och bra...
Perfekt och rymligt!

RSS 2.0