Idag har jag handlat garn

Idag tog nagra slaktingar som ar hemma har i Hua Hin med oss till dagmarknaden dar det fanns en tygaffar och dar fanns det garn...
Jag valde och vrakade bland kulornerna och lassade pa migen hel del. Ett nystan av varje farg i princip. Dessvarre bara akrylgarner men det kommer nog finnas andra kvaliteter i Bangkok sen...

276 bath fick jag ge for 23 nystan - dvs ca 45 kronor... helt okej...

Snart har vi gjort en forsta vecka har... Det kanns



Sista rycket...

Nog för att hjärnan redan gått på semester men jag måste ändå jobba de sista dagarna... I morse var jag så trött på att sopa av bilen och slira omkring i dåligt skottade vägbanor, ishala hjulspår och parkera på oskottade parkeringar... Så jag tog en promenad istället...

Det har ju kommit en hel del snö under det senaste dygnet och det gör det hela ännu lite mer underbart att åka iväg snart... 

 


Jag stickade klart de ljusblå angora-minvantarna igår och postar dem förhoppningsvis till sin nya ägare imorgon... Dock ingen Dozandesign-lapp i dessa, den skulle bara skava...
Hoppas de kan användas några dagar iaf - jag vill ju inte göra det allt för stora heller :-D
En enkel I-cord ska hålla dem på plats i overallen... 



Har börjat sticka på en grå "candleflame" till mig själv men den får nog bli hemma...
Jag checkar in här innan jag åker på fredag! 

Gôtt mos som vi säger i Göteborg

Idag ska jag bjuda på ett recept... Nog för att potatismos är helt okej. Men ibland kan det vara gott att variera sig och vill man äta lite mindre kolhydrater så är ett blomkål-/broccolimos att föredra! *

** Gôtt mos ** 4 port.

1 litet huvud blomkål
1 stor bukett Broccoli
1 Ekologisk grönsaksbuljongtärning
0,5 del vispgrädde
1 msk smör
s o p



Ansa, skölj & dela blomkål & broccoli i mindre bitar - ta med stammarna också i tunnare skivor. Lägg i en stor kastrull och släng med en grönsaksbuljongtärning, gärna ekologisk eller kravmärkt. Fyll upp med vatten så det täcker. Låt koka upp och småbubbla under lock i ca 10 minuter. Kolla efter en stund med en sticka om det är mjukt nog.

Häll av spadet och klicka i en matsked smör och häll i nån ½ dl vispgrädde. Kör med stavmixer eller elvisp till ett mos. Det gör inget om det blir lite bitar i det, det ger en skön textur på moset och lite tuggmotstånd. Idag rev jag i lite parmesan och kryddade med salt och lite peppar...

Moset serveras oftast till nån form av korv (jag vet att detta rimmar illa med min mathållning - men korven är av kalkon eller kyckling. Och det är inte så ofta vi äter det)

Detta är en god och nyttig variant på potatismos. Jag har inte testat att förädla det - typ gratinera eller steka som "bullar" men det borde gå precis lika bra som potatismoset...
Det får bli ett projekt fram över...

På stickorna just nu: miniminivantar till en liten liten kille, mjukt ljusblått angoragarn som släpper hår som värsta katten... Men jag är på sista halvan på I-corden som ska hålla vantarna på plats i overallen...
Ska bli en present till en liten sötunge...

Annat i huvet: Packning inför resan...

RSS 2.0