Hemgjorda fiskpinnar!

Sen torsken blev rödlistad och hotades att fiskas ut så har jag inte köpt torsk alls... Men det är ju en otroligt god fisk och går att variera i oändlighet.
När jag hittade fryst, odlad torsk till ett bra pris kunde jag inte låta bli. Ikväll skulle det bli fiskpinnar!

De är helt oslagbara när man gör dem själv och serverar en god kall sås till.

Prova själv och du kommer inte vilja ha de där platta torra brödbitarna som man köper i frysdisken nåt mer!

;; HEMGJORDA FISKPINNAR ;;

* Halvtina torsken och dela i 2-3 cm breda bitar (det går jättebra med färsk torsk eller annan fisk också!)
* blanda lite salt och peppar i några deciliter dinkelmjöl
* knäck 1-2 ägg och vispa samman med en liten skvätt vatten.

* Salta och peppra fiskbitarna lite granna innan du vänder dem i äggblandningen och sen i mjölet.

* stek i rikigt med smör för en fin färg och god, krispig yta. Håll dem varma i ugnen tills alla bitar är klara.




Innan, under eller efter gör du en god remoladsås till fisken såhär:

* Blanda 1 del majonnäs med 2 delar creme fraiche, hacka ner en ½ rödlök och sleva i en eller två stora skedar bostongurka. Krydda med salt och peppar, nån chilikrydda och lite lime så har du en perfekt god kall sås!




Vi äter ju inte potatis utan toppade detta med mängder med gröna ärtor! 

~ smaklig spis ~

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0