Panna Cotta
Enkelt och gott och går att variera på många sätt...
Min variant blev med choklad och vanilj - smaker som gifter sig med varandra på ett perfekt sätt och som man oftast har ingredienser till hemma:
.:~ Panna Cotta ~:.
Till chokladlagret:
1/2 dl gelésocker
2 dl grädde
1 tsk pudrat kakao
25 g choklad, minst 70 procentig
Min variant blev med choklad och vanilj - smaker som gifter sig med varandra på ett perfekt sätt och som man oftast har ingredienser till hemma:
.:~ Panna Cotta ~:.
Till chokladlagret:
1/2 dl gelésocker
2 dl grädde
1 tsk pudrat kakao
25 g choklad, minst 70 procentig
Koka upp och låt koka under lätt omrörning i en halv minut. Fördela i små glas eller portionsformar.
Till vaniljlagret:
1/2 dl gelésocker
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker eller frön från en halv vaniljstång
Koka upp på samma sätt som chokladpannacottan och fördela försiktigt över chokladlagret och låt stelna i kylskåp ett par timmar innan de ska serveras.
Det är bra att göra detta i två omgångar för då hinner chokladlagret "sätta sig" lite innan man häller på det ljusa lagret... jag gjorde inte det och det resulterade i att det ljusa lagret blandades med det mörka... inte så tjusigt som jag tänkt mig...
Garnera med bär - jag hade på hallon, blåbär, mango och björnbär...
Kommentarer
Postat av: Jenni
Mmmmm så gott... men vem är den lycklige tredje personen som fick smaka?
Trackback